Blog entry by Gilberto Galloway

Anyone in the world

ΤΖΑΚΙΑ ΒΟΛΟΣ Οι δικαστές στην Πορτογαλία έκαναν σήμερα απεργία και διαδήλωσαν στην Λισαβόνα διαμαρτυρόμενοι για τις σοβαρές περικοπές στις δημόσιες δαπάνες......

Απεργία δικαστών στην Πορτογαλία κατά της λιτότητας ΤΖΑΚΙΑ ΒΟΛΟΣ Αντιδράσεις για τις σοβαρές περικοπές στις δημόσιες δαπάνες

Οι δικαστές στην Πορτογαλία έκαναν σήμερα απεργία και διαδήλωσαν στην Λισαβόνα διαμαρτυρόμενοι για τις σοβαρές περικοπές στις δημόσιες δαπάνες, οι οποίες προβλέπονται από τον προϋπολογισμό του 2014 και έχουν κυρίως στόχο την Δικαιοσύνη, σύμφωνα με το σημαντικότερο συνδικάτο του τομέα.

Η απεργία αυτή προκάλεσε προβλήματα στη λειτουργία των δικαστηρίων της χώρας, συντηρηση τζακιου βολος καθώς πολλές δίκες αναβλήθηκαν, μολονότι δεν σταμάτησε η παροχή βασικών υπηρεσιών.

Η συμμετοχή στην σημερινή απεργία προσέγγισε το 90%, σύμφωνα με το συνδικάτο των δικαστών SMMP, το οποίο είχε ζητήσει την πραγματοποίησή της.

Περίπου 200 ως 300 δικαστές κατέβηκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν μπροστά από το δικαστικό μέγαρο της Λισαβόνας, έχοντας ως στόχο να υπερασπιστούν ένα «αξιοπρεπές δικαστικό σύστημα» και «ανεξάρτητο», σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η κινητοποίηση αυτή έχει στόχο να καταγγελθούν «το διαδοχικό πάγωμα των μισθών, οι οποίοι δεν έχουν αυξηθεί από το 2011 και οι μειώσεις προσωπικού», οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την καλή λειτουργία της Δικαιοσύνης, εξήγησε ο Ρούι Καρντόζο, παραδοσιακά τζάκια βολος επικεφαλής του συνδικάτου των δικαστών.

Οι απεργοί αντιτίθενται κυρίως σε μια αναδιοργάνωση του δικαστικού χάρτη, η οποία θα οδηγήσει, σύμφωνα με τους ίδιους, σε μια μείωση του αριθμού των δικαστών.

Το συνδικάτο των δικαστών κάλεσε την κυβέρνηση «να διατηρήσει έναν επαρκή αριθμό δικαστών ώστε η Δικαιοσύνη να μπορεί να διαδραματίζει τον ρόλο της».

Η απεργία αυτή γίνεται την παραμονή της τελικής ψηφοφορίας για τον προϋπολογισμό λιτότητας που προβλέπεται για το 2014, ο οποίος προβλέπει την εξοικονόμηση 3,9 δισεκατομμυρίων ευρώ και επιπλέον έσοδα. Αυτή η νέα θεραπεία λιτότητας αναμένεται να επιτρέψει στη χώρα να σεβαστεί τους δημοσιονομικούς της στόχους, οι οποίοι έχουν καθοριστεί μαζί με τους διεθνείς πιστωτές της.

Αύριο το CGTP, το βασικό κεντρικό συνδικάτο της χώρας, προβλέπει τη διεξαγωγή πολλών διαδηλώσεων και συγκεντρώσεων διαμαρ τυρίας σε διάφορες πόλεις της χώρας κατά των νέων μέτρων λιτότητας του προϋπολογισμού.

ΤΖΑΚΙΑ ΒΟΛΟΣ ΤΖΑΚΙΑ ΒΟΛΟΣ Συμφώνησε για ανανέωση ο Ρονάλντο!

Παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης μέχρι το 2018 θα παραμείνει ο Κριστιάνο Ρονάλντο, καθώς όπως αναφέρει η «As», ο μάνατζέρ του Ζόρζε Μέντες, συναντήθηκε με τον πρόεδρο, Φλορεντίνο Πέρεθ και συμφώνησαν.

Η ισπανική Εφημερίδα, αποκαλύπ ΤΕΙ την είδηση που ξεδιαλύνει οριστικά το τοπίο της παραμονής του Πορτογάλου σούπερ σταρ στο «Μπερναμπέου», συνδυάζοντας μάλιστα την συνάντηση του μάνατζέρ του με τον ισχυρό άνδρα της « βασίλισσας» και με τις δηλώσεις του «CR7» σε ραδιοφωνικό σταθμό της Πορτογαλίας.

«Φυσικά και απολαμβάνω το ποδόσφαιρο στη Μαδρίτη. Βρίσκομαι 4 χρόνια στο σύλλογο, οπότε θα ήθελα να συνεχίσω», ήταν επ’ ακριβώς τα λόγια του.

Διαβάστε περισσότερα στο sport-fm.gr ΤΖΑΚΙΑ ΒΟΛΟΣ Νορβηγία: Ο Μπρέιβικ στη φυλακή, το κόμμα του στη Βουλή!

Η νικήτρια κεντροδεξιά Ερνα Σόλμπεργκ ετοιμάζεται να σχηματίσει Συνασπισμό με το ακροδεξιό κόμμα της Προόδου

Δύο χρόνια μετά το μακελειό που συγκλόνισε την Νορβηγία και ολόκληρο τον κόσμο με πρωταγωνιστή τον ακροδεξιό Αντερς Μπρέβικ που σκότωσε 77 ανθρώπους στο νησί Ουτόγια, η ακροδεξιά αναμένεται να ανέβει στην κυβέρνηση.

Μετά τις εκλογές που διεξήχθησαν εχθές Δευτέρα, από τις οποίες αναδείχθηκε νικήτρια η κεντροδεξιά Ερνα Σόλμπεργκ με το Συντηρητικό κόμμα, η «Σιδηρά Ερνα» ετοιμάζεται να σχηματίσει κυβέρνηση με το ακροδεξιό κόμμα της Προόδου που τάσσεται κατά της μετανάστευσης, και του οποίου μέλος ήταν και ο Μπρέιβικ.

Όπως έδειχναν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις η Σόλμπεργκ αναμενόταν να εκτοπίσει τους Εργατικούς του Γιενς Στόλτενμπεργκ, καλαθι πελλετ για τζακι βολος μετά την παραδοχή ήττας του οποίου η « Μέρκελ του Βορρά», γωνιακα ενεργειακα τζακια βολος όπως πολλοί την χαρακτηρίζουν κόμμακόμματα της κεντροδεξιάς».

Την ώρα που ο νορβηγικός λαός φαίνεται πως τιμώρησε τον κεντροαριστερό Στόλτενμπεργκ κατηγορώντας τον πως δεν επένδυσε τα έσοδα της χώρας από το πετρέλαιο ώστε να ενισχύσει την οικονομία της Νορβηγίας, η Σόλμπεργκ, χαμογελαστή και πιο προσιτή από ό,τι στο παρελθόν, υποσχόταν φοροαπαλλαγές και ιδιωτικοποιήσεις.

Βέβαια, παρά τα χαμόγελα αν τελικά προχωρήσει σε Συνασπισμό με το κόμμα της Προόδου, ενεργειακο τζακι καλοριφερ προβληματα βολος μπορεί να αποτρέψει άλλους πιθανούς συμμάχους της, όπως Χριστιανοδημοκράτες και τους Φιλελεύθερους, οι οποίοι βλέπουν με σκεπτικισμό αυτή τη συγκατοίκηση.

Την ίδια στιγμή, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι πλέον το κόμμα της Προόδου της Σιβ Γιένσεν ακολουθεί την πολ κόμμακόμματα σχετικά με το ζήτημα της μετανάστευσης.

«Το κόμμα της Προόδου δεν έχει καμία σχέση με όσα έκανε ο Μπρέιβικ. Είναι άσχετο θέμα. Κανένας Νορβηγός με ελάχιστη νοημοσύνη δε συνδέει τον Μπρέιβικ με το κόμμα σήμερα», δήλωσε ο Κέτιλ Κόλσρουντ της συντηρητικής Εφημερίδας Aftenposten.

Ωστόσο, οι επιζώντες του μακελειού στο νησί Ουτόγια δεν έχουν την ίδια άποψη.

«Με τρομοκρατεί το γεγονός ότι το κόμμα της Προόδου μπορεί να αναλάβει εξουσία. Κάποια από τα πιο σημαντικά στελέχη του ακολουθούν ακόμα σκληρή ρητορική κατά της μετανάστευσης. Αυτού του είδους η ρητορική θα οδηγήσει σε ακόμα πιο εχθρικό κλίμα», δήλωσε ο 29χρονος επιζών Βέγκαρντ Γκρόσλι Βενεσλαντ.

Από την πλευρά της η Γιένσεν υποστηρίζει πως το κόμμα της είναι «φιλελεύθερο» και απορρίπ ΤΕΙ την ετικέτα του «λαϊκισμού». Παρόλα αυτά ίσως οι θέσεις της απομακρύνουν τους συμμάχους της Σόλμπεργκ και αν κάτι τέτοιο συμβεί, τότε η νεοεκλεγείσα πρωθυπουργός αναμένεται να σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας

Συνασπισμό μοναχά με την Γιένσεν.

ΤΖΑΚΙΑ ΒΟΛΟΣ

source: http://www.newsbeast.gr/world/arthro/612960/apergia-dikaston-stin-portogalia-kata-tis-litotitas/

ΤΖΑΚΙΑ ΒΟΛΟΣ…