Blog entry by Ines Hennessey

Anyone in the world

Digital Marketing Δήμος Ζαγοράς - Μουρεσίου για την καλλιέργεια της κρανιάς στο Ανατολικό Πήλιο | ΘΕΣΣΑΛΙΑ :

Δήμος Ζαγοράς - Μουρεσίου για την καλλιέργεια της κρανιάς στο Ανατολικό Πήλιο | ΘΕΣΣΑΛΙΑ : Digital Marketing

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr
Ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου σε συνεργασία με τον Γεωπονικό Σύλλογο Μαγνησίας
διοργανώνει διήμερο ενημερωτικών ομιλιών  με θέμα :
Η καλλιέργεια της κρανιάς στο Ανατολικό Πήλιο-Προοπτικές ανάπτυξης με βασικό εισηγητή  τον κο Ντούλια  Κωνσταντίνο πρωτοπόρο στην εκμετάλλευση της κρανιάς από την Κυψέλη Ημαθίας.
Οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν :
·         Σάββατο 23 ΝοεμβρίοKiaKiaristera.gr/">ΔΗΜΑΡχείο του Δήμου στην Ζαγορά
&
·         Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013 ώρα 17 : 00 μ.μ στο Κοινοτικό κατάστημα στην  αίθουσα σKiaKiaristera.gr/">ΔΗΜΑΡχείο) στην Τσαγκαράδα
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΝ
ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013,
ώρα 17:00 μ.μ, στην αίθουσKiaKiaristera.gr/">ΔΗΜΑΡχείο του Δήμου στη Ζαγορά.
Η καλλιέργεια της κρανιάς στο Ανατολικό Πήλιο προοπτικές ανάπτυξης- δυνατότητες μεταποίησης
ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013,
ώρα 17:00 μ.μ, στο κοινοτιKiaKiaristera.gr/">ΔΗΜΑΡχείο Δήμου  Μουρεσίου) στην αίθουσα συνεδριάσεων στην Τσαγκαράδα.
Η καλλιέργεια της κρανιάς στο Ανατολικό Πήλιο προοπτικές ανάπτυξης-δυνατότητες μεταποίησης
Κατά την διάρκεια και του διημέρου, θα πραγματοποιηθεί επίδειξη φυτωριακού υλικού και προϊόντων μεταποίησης κράνου (μαρμελάδες , κρανοποτό κ.α).
Πολλά υποσχόμενη η εναλλακτική κρανιά
Μούρα, κράνα, σπανάκι, ελαιόλαδο αλλά και ιπποφαές και σπιρουλίνα. Αυτά τα τρόφιμα έχουν χαρακτηριστεί ως υπέρ-τρόφιμα (super foods), αφού σε μικρή ποσότητα συγκεντρώνουν πλήθος ευεργετικών ουσιών. Το δε ενδιαφέρον της Βιομηχανίας φαρμάκων για την παρασκευή σκευασμάτων από υπέρ-τρόφιμα είναι πολύ έντονο.
Η κρανιά καλλιεργείται εδώ και μερικά χρόνια από τον Κωνσταντίνο Ντούλια, ο οποίος «ανακάλυψε» και πατεντάρισε δύο ποικιλίες άγριας κρανιάς, τις οποίες και αναπαράγει.Η κρανιά καλλιεργείται εδώ και μερικά χρόνια από τον Κωνσταντίνο Ντούλια, ο οποίος «ανακάλυψε» και πατεντάρισε δύο ποικιλίες άγριας κρανιάς, τις οποίες και αναπαράγει.
Εξαιρετικής αντοχής φυτό, η κρανιά καλλιεργείται εδώ και μερικά χρόνια από τον Κωνσταντίνο Ντούλια, ο οποίος «ανακάλυψε» και πατεντάρισε δύο ποικιλίες άγριας κρανιάς, τις οποίες και αναπαράγει.
Στην Κυψέλη, στην Ημαθία, ο κ. Ντούλιας δραστηριοποιείται στον πολλαπλασιασμό, την επιλογή των ποικιλιών προς καλλιέργεια και τη δημιουργία 12 διαφορετικών υπέρτροφίμων από τους καρπούς. Αποτέλεσμα της πολύχρονης και επίπονης προσπάθειας είναι οι ποικιλίες «Ντούλια 1» και «Ντούλια 2», οι οποίες κατοχυρώθηκαν από το Κοινοτικό Γραφείο Φυτικών Ποικιλιών (CPVO). Διαθέ ΤΕΙ πρότυπο συστηματικό βιολογικό κρανεώνα συνολικής έκτασης 16,5 στρμ. με στόχο την παραγωγή και εν συνεχεία τη μεταποίηση του καρπού σε συμπυκνωμένο εκχύλισμα, λικέρ, μαρμελάδα, κρανοποτό κ.ά.
Λόγω της ιδιότητάς του ως υπέρ τρόφιμο, το κράνο έχει κερδίσει μια θέση μεταξύ των πολλά υποσχόμενων εναλλακτικών καλλιεργειών. Το αυτόχθονο, μακρόβιο δέντρο, κατάλληλα προσαρμοσμένο στις εδαφικές και κλιματικές συνθήκες της χώρας, «λατρεύει» το υψόμετρο και απαντάται στα ορεινά και ημιορεινά της Ροδόπης, των Σερρών, της Ημαθίας, της Κοζάνης και αλλού.
Μια από τις σημαντικότερες χρήσεις της κρανιάς είναι η καλλωπιστική: Αποτελεί όμορφο φυτό, αφού ανθίζει μέσα στο χειμώνα, ενώ και την περίοδο ωρίμανσης των καρπών η κρανιά είναι ελκυστική.
Έρευνες απέδειξαν ότι τα κράνα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή, ανθοκυάνες και φαινολικά παράγωγα. Σε άλλες έρευνες βρέθηκε μεγάλη περιεκτικότητα σε σίδηρο αλλά και βιταμίνη C καθώς και υψηλή περιεκτικότητα σε ασκορβικό οξύ -περισσότερο από φράουλες, πορτοκάλια και ακτινίδια- καροτίνη και τανίνες.
Η κρανιά (Cornus mas L.) αυτοφύεται κυρίως στη βόρεια Ελλάδα και συναντάται σε άγρια μορφή. Τα άνθη της είναι μικρά, με διάμετρο 5-10 χιλιοστά, κίτρινα, σχηματίζοντας μπουκέτα, 10-25 άνθη μαζί και ανθίζουν στην καρδιά του χειμώνα πριν εμφανιστούν τα φύλλα του δέντρου.
Το κόστος της εγκατάστασης ενός κρανεώνα κυμαίνεται στα 500 ευρώ το στρέμμα, περίπου, τονίζει ο κ. Ντούλιας. Στο κόστος περιλαμβάνονται τα φυτά, η φύτευση και η προετοιμασία του χωραφιού. Το δε ενδιαφέρον για τα προϊόντα από κράνο είναι έντονο τόσο από την βιομηχανία τροφίμων όσο και από τη φαρμακοβιομηχανία, ωστόσο, η υφιστάμενη παραγωγή δεν επιτρέπει –προς το παρόν τουλάχιστον- την μεγάλη παρουσία στην αγορά. Σε ό,τι αφορά την αποδοτικότητα, η παραγωγή μπορεί να ξεπεράσει τους 2 τόνους το στρέμμα όταν τα φυτά βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη (9-10 χρόνια).
Η Κίρκη ήξερε καλύτερα…   Γνωστός από την αρχαιότητα, ο καρπός της κρανιάς, το «κράνιον» κατά τον Θεόφραστο, ήταν εξαιρετική τροφή για τα γουρούνια. Ο Όμηρος αναφέρει ότι η φοβερή Κίρκη παρέθεσε στον Οδυσσέα και στην παρέα του για τροφή «καρπόν κρανείας και άκυλλον βάλανον», κράνα, δηλαδή, και πουρναρίσια βαλανίδια. Με το ξύλο της κρανιάς λέγεται πως κατασκευάστηκε ο Δούρειος Ίππος της Τροίας λόγω της αντοχής και της σκληρότητάς του ενώ τα δόρατα των αρχαίων θηρευτών και πολεμιστών του Μεγάλου Αλεξάνδρου προέρχονταν από κρανόξυλο.
Αργότερα, οι βοσκοί κατασκεύαζαν τις γκλίτσες τους από κρανόξυλο, και τα κράνα χρησιμοποιούνταν παραδοσιακά για την για την παρασκευή ποτών, μαρμελάδας και γλυκών. Οι φαρμακευτικές ιδιότητες του κράνου ήταν γνωστές από πολύ παλιά. Ο φλοιός, οι βλαστοί και οι ρίζες χρησιμοποιούνταν ως αντιπυρετικά. Στις ορεινές περιοχές τα κράνα χρησιμοποιούνται κατά καρδιακών παθήσεων, κοιλόπονου, στομαχικών διαταραχών, ως χωνευτικά και ως τονωτικά. Ακόμα και σήμερα, το κράνο χρησιμοποιείται κατά εντερικών παθήσεων, λόγω της στυπτικότητάς του που οφείλεται στις τανίνες.
Ταγκαλάκη Έλενα|
Λάμπρος Κωνσταντίνος
Γεωπόνος

Digital marketing Digital marketing Θ. Πάγκαλος: «Σε ποιο συμπόσιο να πάω; Σε αυτούς τους αποτυχημένους;»

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Βαρείς χαρακτηρισμούς για στελέχη του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε ο Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM 99,5

και ερωτηθείς για τους λόγους που δεν παρέστη στο συμπόσιο του Κινήματος.

«Επί 32 χρόνια βουλευτής, μου έλεγαν να μη συγκρούομαι και να μην τα λέω

αυτά τα πράγματα. Και τώρα βγαίνουν διάφοροι τυχάρπαστοι τύποι από τη

μπλογκόσφαιρα – κάτι ούφο! – και τώρα μου λένε διάφορα. Μα, εσείς μου

λέγατε να μην τα λέω! Για να κάνετε τη φοροδιαφυγή σας, για να κάνει η

ΟΛΜΕ ιδιαίτερα… Τα έχω γράψει σε βιβλίο και έτσι βγήκε το "μαζί τα

φάγαμε". Και είναι πολύ ενδιαφέρον. Να το διαβάσετε. Σε ποιο συμπόσιο να

πάω; Σε ποιους; Σε αυτούς τους αποτυχημένους που το μόνο που τους

ενδιαφέρει είναι ο μηχανισμός; Που τσακώνονται για το αν ο ήλιος θα

είναι πράσινος ή πορτοκαλί; Αν θα λέγεται ΠΑΣΟΚ ή ΝΑΣΟΚ ή ΚΑΖΑΣΟΚ; Δεν

θέλω να μιλήσω. Ό,τι έχω να τους πω, το λέω δημοσίως, σε όλο τον κόσμο.

Στα στελέχη του αποτυχημένου συγκροτήματος που έγινε από 44% κάτω από το

10%, μονοψήφιο, δεν έχω να πω κάτι. Δεν με ενδιαφέρει να το πω, ούτε σε

ηγέτες που το έφτασαν εκεί και είναι ο Σημίτης, ο Γ. Παπανδρέου και ο

Βενιζέλος. Μαζεύτηκαν και αγκαλιάστηκαν και μας είπαν "ελάτε να πάμε

μπρος". Τι εμπρός; Τον μηχανισμό τους ενδιαφέρει να ελέγξουν και να

διατηρήσουν, για να έχουν τα προνόμιά τους και ας με διαγράψουν

επιτέλους, για να τελειώσει η αγωνία μου αν θα το κάνουν ή όχι. Μα δεν

με έχει διαγράψει ποτέ κανείς! Ούτε από το ΚΚΕ δεν έχω διαγραφεί και

έφυγα μόνος μου – και τώρα σκέφτομαι μήπως γυρίσω. Πώς τον λένε τον

γενικό γραμματέα του ΚΚΕ; Πωπω… πώς καταντήσαμε. Ούτε το όνομα του γ.γ

του ΚΚΕ να μην ξέρουμε…» είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν παρών στο

Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ την περασμένη εβδομάδα, μολονότι

είναι ιστορικό στέλεχος του κόμματος:

Μεταξύ άλλων «να κατέβουν μαζί στις ευρω εκλογές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» πρό ΤΕΙνε ο κ. Πάγκαλος, σχολιάζοντας ότι οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις μπορούν να συνυπάρξουν σε μία ευρύτερη παράταξη.

Υποστήριξε ότι υπάρχει ανάγκη για μια ευρύτερη φιλοευρωπαϊκή παράταξη. Με αφορμή τη συζήτηση για την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ο κ.Πάγκαλος σχολίασε:  «Το θέμα είναι τα προβλήματα επί των οποίων υπάρχει διαφωνία. Αυτά πρέπει να συζητήσουν με τον Σαμαρά κ κόμμακόμματα που υπάρχουν στην κοινωνία και να τα συζητήσουν, από τη στιγμή που δεχόμαστε ένα ενιαίο πλαίσιο που είναι η αρχή της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, του ευρωπαϊκού προσανατολισμού και της ύπαρξης της μεικτής οικονομίας μέσα στο πλαίσιο της αγοράς»και πρόσθεσε:

«Από τη στιγμή που δέχεσαι αυτές τις αρχές, ανήκεις στην ίδια ευρύτερη παράταξη. Και κατά τη γνώμη μου, στις ευρω εθνικές εκλογέςεκλογές για να δώσουν βουλευτές, θα πρέπει αυτές οι δυνάμεις να κατέβουν μαζί. Δεν έχω αντίρρηση αν βάζετε σε αυτή τη σκέψη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί. Σας λέω ότι οι δυνάμεις που πιστεύουν στο ελληνικό Σύνταγμα και την ευρώπη και δεν λένε μια μέσα, μια έξω, μια από εδώ και μια από εκεί και που πιστεύουν στη μικτή οικονομία και έχουν εγκαταλείψει τις κομμουνιστικές φαντασιώσεις περί Κράτους και μικτής οικονομίας, μπορούν να υπάρξουν μαζί».

Ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε επίσης την κόμμακόμματα, αλλά στις ευρω εκλογές θα αναζητήσει μία συνολική λύση, με ευρωπαϊκή προοπτική, η οποία εκτίμησε ότι θα μπορούσε να είναι αυτή που περιέγραψε ο ίδιος.

Υποστήριξε μάλιστα ότι: «Είμαστε σε μια περίοδο έντασης κοινωνικής, στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου. Και όταν λέω αυτό, δεν εννοώ γουναράδικα και φυσεκλίκια. Εννοώ εμφύλιο πόλεμο με παρέμβαση της πολιτικής στην οικονομία με τρόπο τέτοιο που καταστρέφει την οικονομία και δεν αφήνει τη χώρα τουρισμότουρισμός! Αυτοί οι άνθρωποι που καίνε την Αθήνα και γράφουν στους τοίχους που καθάρισε ο δήμαρχος της πόλης… Γράφουν «Καμίνη, τοίχος δεν θα μείνει». Λένε ότι θα καταστρέφουν, διότι είναι πολιτικό το θέμα. Αυτός είναι λοιπόν ο εμφύλιος πόλεμος της δεκαετίας μας».

Ο πρώην υπουργός άφησε και πάλι αιχμές κατά του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ σχολίασε ότι: «Η Φώφη προηγείται στις δημοσκοπήσεις επειδή είναι η κόρη του Γιώργου Γεννηματά».

Digital marketing Συναυλία του Νίκου Ξυδάκη στον Κήπο του Μεγάρου

Με τίτλο "Βρεχει στην

Εθνική Οδό και με την συμμετοχή των

Γεωργία Νταγάκη, Γιώργη Χριστοδούλου,

Ηλία Βαμβακούση και τους  Pop Eye.

Με  την πολυαναμενόμενη συναυλία

του Νίκου Ξυδάκη κορυφώνονται το

Σάββατο 14 Σεπ Τεμβρίου στις 9 το βράδυ,

οι εκδηλώσεις του κήπου που φέτος

πλημμύρισε από μουσική και κόσμο. Ο

Νίκος Ξυδάκης, Βελτιώστε την Ψηφιακή Παρουσία του Ξενοδοχείου σας ο σπουδαίος 'Ελληνας

συνθέτης επιστρέφει στο Μέγαρο και στον

υπέροχο κήπο του, για να παρουσιάσει

μια νέα προσέγγιση του έργου του "Η

Εκδίκηση της Γυφτιάς", έργο σταθμό στην

ελληνική μουσική που αγαπήθηκε πολύ

και θεωρείται πλέον κλασικό. Στη μοναδική

αυτή συναυλία, το δικό τους χρώμα θα

προσθέσουν γνωστά τραγούδια του συνθέτη

που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία,

αλλά και κάποια που θα ακουστούν για

πρώτη φορά σε συναυλία.

 

Η βραδιά έχει τον τίτλο

‘Βρέχει σΒελτιώστε την Ψηφιακή Παρουσία του Ξενοδοχείου σας Εθνική Οδό’ ενός από τα

ωραιότερα κομμάτια της ‘Εκδίκησης της

Γυφτιάς’, ενός τραγουδιού ‘φευγάτου’

ντυμένου μελαγχολικά με τους στίχους

του Μανώλη Ρασούλη. Μια ματιά στην

ταυτότητα του ‘Εκδίκησης’ : έτος

κυκλοφορίας 1978, εταιρία παρ αγωγής η

Λύρα του Νίκου Πατσιφά, Εκτενής Οδηγός για το Digital Marketing: Βαθιά Κατανόηση και Προηγμένες Στρατηγικές η μουσική του

Νίκου Ξυδάκη, οι στίχοι του Μανώλη

Ρασούλη, η παραγωγή του Διονύση

Σαββόπουλου. Τραγουδιστής ο αξέχαστος

Νίκος Παπάζογλου(συμμετείχαν η Σοφία

Διαμαντή και ο Διονύσης Σαββόπουλος).

Το εξώφυλλο υπογράφει ο Αλέξης

Κυριτσόπουλος.

 

Τα τραγούδια που θα

ακουστούν θα είναι γνώριμα και αγαπημένα:

Ιερά Οδός, Παντοκράτορας, Εκτενής Οδηγός για το Digital Marketing: Βαθιά Κατανόηση και Προηγμένες Στρατηγικές Αέρας της

Αγάπης, Κάιρο Ναύπλιο Χαρτούμ, Τι θέλω

τι, Γρήγορα η ώρα, Ιζαμπώ, Καστριτσιάνικο,

Ερωτικό, Οδηγός για το Digital Marketing και οι Κορυφαίες Θέσεις Εργασίας στον Τομέα Ιλισσός, Φυσά βοριάς, Τα ρόδα

του ανέμου, Οδηγός για το Digital Marketing και οι Κορυφαίες Θέσεις Εργασίας στον Τομέα Κυνός, Οι 2 μεγαλύτεροι μύθοι για το SEO Κοιμωμένη, Σαν μια

ταινία, Φίλε αδελφή ψυχή, Βελτιώστε την Ψηφιακή Παρουσία του Ξενοδοχείου σας με μέλι, Στη

ρωγμή του χρόνου, Βρέχει στην Εθνική

Οδό, Από περιέργεια υπάρχω, Κανείς εδώ

δεν τραγουδά, Αλμπατρος, Μετανάστης

στην αγκάλη σου, Στην Πόλυ, Στην αρχή

των τραγουδιών, Συνεργεία, Χαβαλεδιάρικο,

Δασάκι, Τροχαίο, Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη Ενισχύει το Μάρκετινγκ Βάσει Δεδομένων Γέμισε μου το ποτήρι,

Σουμιτζού, Από τη γυναίκα, Τρελή κι

αδέ σποτη, Μη φοβάσαι, Οι Μάγκες.

 

Την ορχήστρα αποτελούν οι

μουσικοί: Δημήτρης Μπουζάνης(πιάνο),

Δημήτρης Χουντής(σαξόφωνο), SEO περιεχόμενο Γιώργος

Διαμαντόπουλος(πλήκτρα), Θάνος

Μιχαηλίδης(τύμπανα), Ηλίας Βαμβακούσης(ούτι)

και η Γεωργία Νταγάκη(λύρα)

Την επιμέλεια 

της ορχήστρας έχουν ο Δημήτρης

Μπουζάνης και ο  Γιώργος Διαμαντόπουλος

 

 

Προπώληση

εισιτηρίων: €10,00.

Πώληση εισιτηρίων

κατά την είσοδο την ημέρα της 

συναυλίας: €12,00

Digital Marketing

source: http://e-volos.gr/el/topika_1/dimos_zagoras__mouresiou_gia_tin_kalliergeia_tis_kranias_sto_anatoliko_pilio.html

Digital Marketing…